Pravilnik o varovanju zasebnosti

Podjetje Dejan Bohinec s.p., ceni vašo zasebnost. Ta pravilnik o varovanju zasebnosti smo pripravili, da vas seznanimo z načinom obdelave osebnih podatkov, ko ustvarite račun Dejan Bohinec s.p., se obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, obiščete spletno mesto www.bohinec.si ali uporabite programe Dejan Bohinec s.p.., ki vsebujejo povezavo do tega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Izjava o varovanju zasebnosti, ki velja za storitev na spletnem mestu Dejan Bohinec s.p.

“Osebni podatki” so podatki, ki so povezani z določeno ali določljivo fizično osebo.

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje podjetje Dejan Bohinec s.p.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko ustvarite račun Dejan Bohinec s.p.:

Ko ustvarite račun na www.bohinec.s, vas prosimo za vnos vašega e-poštnega naslova in imena. Če želite, lahko namesto svojega polnega imena vnesete le svoje osebno ime ali vzdevek.

NAMENI IN PRAVNA PODLAGA:

​(a) Podjetje Dejan Bohinec s.p. vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da vam pošilja pomembne informacije o izdelkih, programih ali računu podjetja Dejan Bohinec s.p., kot so pomembne varnostne informacije ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti. Ime, ki ga vnesete, je povezano s profilom
računa in je prikazano, ko pošiljate komentarje ali drugo gradivo na spletnem mestu ali v programu Dejan Bohinec s.p. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova in imena za te namene je upravičen interes podjetja Dejan Bohinec s.p., da vam posreduje pomembne varnostne ali druge informacije oizdelkih, ali bistvene spremembe tega pravilnika o varovanju zasebnosti, ter da vam zagotavlja možnost za sporazumevanje z drugimi uporabniki izdelkov Dejan Bohinec s.p.

(b) Če se strinjate s prejemanjem tržnih informacij podjetja Dejan Bohinec s.p., bo družbaDejan Bohinec s.p. vaš e-poštni naslov obdelala tudi zato, da vam bo nanj pošiljala tržne informacije o izdelkih podjetja Dejan Bohinec s.p.. Pravna podlaga za obdelavo vašega e-poštnega naslova za ta namen je vaše soglasje. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako,da soglasje prekličete na povezavi za odjavo, ki je navedena na koncu naših tržnih e-poštnih sporočil. Tržna e-poštna sporočila, ki jih prejmete od podjetja Dejan Bohinec s.p., temeljijo na nastavitvah v vašem računu, območnih nastavitvah, ki jih določa vaš naslov internetnega protokola (IP) in naročninah, ki so vključene v vaš račun. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za ta namen je upravičen interes podjetja Dejan Bohinec s.p., za zmanjšanje števila tržnih e-poštnih sporočil, poslanih vsaki posamezni stranki, in sicer tako, da se izbere stranke, ki prejmejo točno določeno tržno e-poštno sporočilo, namesto da bi se vsako tržno e-poštno sporočilo poslalo vsaki stranki, ki se je strinjala s prejemanjem tržnih e-poštnih sporočil.

(c) Podjetje Dejan Bohinec s.p. vaš e-poštni naslov obdela tudi zato, da se ga v primeru vaše interakcije s predstavniki naše podpore za stranke lahko poveže z vašim računom. Pravna podlaga za tovrstno obdelavo je naš upravičen interes za zagotavljanje kakovostne podpore za stranke.

Osebni podatki, ki se obdelajo, ko komunicirate s podjetjem Dejan Bohinec s.p. :

Ko se po e-pošti, telefonu, na spletu ali osebno obrnete na predstavnike naše podpore za stranke, pridobimo osebne podatke, kot so vaše ime, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, številka pogodbe od ponudnika in želje glede vzpostavitve stika; ter informacije o vaših izdelkih, kot so številka in datum nakupa.
Prav tako lahko ustvarimo dnevnike dogodkov, ki so uporabni za ugotavljanje vzrokov težav pri delovanju programa, ter zajamemo podatke v zvezi s težavo, za katero je potrebna pomoč podpore. Za izboljšanje podpore za stranke v skladu z veljavnimi zakoni lahko tudi posnamemo in pregledujemo pogovore s predstavniki podpore za stranke ter analiziramo vse povratne informacije, ki jih zberemo s prostovoljnimi raziskavami strank. Z vašim soglasjem se lahko predstavniki naše podpore za stranke vpišejo v vaš račun, če je to primerno, da vam tako pomagajo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo.

NAMEN IN PRAVNA PODLAGA:

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje podpore za stranke, ter za nadzorovanje kakovosti in vrst podpore za stranke in izdelke, ki ju zagotavljamo našim strankam.
Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov za te namene je upravičeni interes podjetja Dejan Bohinec s.p.  za zagotavljanje kakovostne podpore za izdelke. Pravna podlaga za vpis v vaš račun Dejan Bohinec s.p. , če je to primerno, da vam tako pomagamo odpraviti napako in razrešiti vašo težavo, je vaše soglasje, ki ga lahko prekličete.

Ime, poštni naslov in telefonsko številko zberemo zato, da lahko obdelamo vaše naročilo in izpolnimo naročilo. Pravna podlaga za obdelavo imena, poštnega naslova
in telefonske številke za te namene je izvršitev pogodbe. Vaše osebne podatke obdelamo tudi v sklopu postopkov odkrivanja zlorab. Pravna podlaga za obdelavo
vaših osebnih podatkov za ta namen je naš upravičen interes, da varujemo podjetje Dejan Bohinec s.p. . in svoje stranke pred poskusi sodelovanja pri zlorabah.

Vrste prejemnikov osebnih podatkov

Druga razkritja:

Vaše osebne podatke bomo morda razkrili drugim v primeru, da: (a)imamo vaše veljavno soglasje, da to lahko storimo; (b)nas k temu zavezuje veljavni sodni poziv, pravni red, sodni nalog, pravni postopek ali druga pravna obveznost; (c)s tem izpolnjujemo katerega koli od naših pogojev in določil ali politik; ali (d)je to potrebno za uporabo dostopnih pravnih sredstev ali obrambo pravnih zahtevkov. Osebne podatke lahko posredujemo povezani družbi, podružnici ali tretji osebi tudi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, ustanovitve mešane družbe, dodelitve, prenosa ali kakršnega koli drugega dejanja v povezavi z vsemi ali katerim koli delom podjetja Dejan Bohinec s.p., njegovimi sredstvi, med drugim tudi v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom, in sicer pod pogojem, da kateri koli takšen subjekt, ki mu posredujemo osebne podatke, ne sme obdelovati osebnih podatkov, ki niso osebni podatki, opisani v tem pravilniku o varovanju zasebnosti, ne da bi vas o tem obvestil in, če je to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo, pridobil vaše soglasje.

Piškotki in podobne tehnologije

Spletna mesta:

Med vašim obiskom našega spletnega mesta ob pomoči tretjih ponudnikov analitičnih storitev zbiramo določene informacije za lažjo analizo vašega krmarjenja in krmarjenja drugih obiskovalcev po spletnih mestih ter zbiranje združenih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta in odzivnih časih. Te informacije vključujejo naslov IP, ki je anonimiziran, geografsko lokacijo naprave, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve, čase vaših obiskov, oglede strani in elemente strani (npr. povezave), ki jih kliknete. Na spletnem mestu ali v e-poštnih sporočilih lahko uporabljamo piškotke, oznake iz slikovnih pik, spletne signale, prosojne datoteke GIF ali druga podobna orodja, ki nam pomagajo pri zbiranju in analizi takšnih informacij. Te informacije uporabimo za to, da na spletnem mestu zagotovimo boljšo in ustreznejšo vsebino, izmerimo učinkovitost oglaševanja, določimo in odpravimo težave ter izboljšamo vašo celovito izkušnjo na spletnem mestu. Spletno oglaševanje lahko v našem imenu opravlja tudi en ali več tretjih ponudnikov storitev. Ti lahko za zbiranje informacij o vaših obiskih spletnih mest uporabljajo oznako iz slikovnih pik ali druge podobne tehnologije, nato pa vam na podlagi teh informacij pošiljajo ciljno usmerjene oglase. Če ne želite, da bi se informacije zbirale s temi tehnologijami, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek za onemogočenje veliko izmed teh tehnologij ali izbiro, ali jih želite onemogočiti ali sprejeti.

Če prebivate v Evropski uniji ali na drugem območju, kjer moramo pridobiti vaše soglasje za uporabo piškotkov na svojih spletnih mestih, boste lahko nastavitve piškotkov upravljali na spletnih mestih. Izjema so določeni piškotki, ki omogočajo osnovno delovanje spletnega mesta, zato teh piškotkov ne morete onemogočiti.

Družabna omrežja:

Družabna omrežja tretjih oseb, ki ponujajo interaktivne vtičnike ali funkcije družabnih omrežij (npr. omogočajo, da se povežete s Facebookom ali Googlom za iskanje prijateljev, ki jih nato dodate kot povezave, ali za “všečkanje” strani) na spletnih mestih, lahko uporabljajo piškotke ali druge načine (npr. spletne signale) za zbiranje informacij o vaši uporabi naših spletnih mest in programov. Kako tretja oseba uporablja takšne informacije, je odvisno od pravilnika o varovanju zasebnosti, ki je objavljen na spletnem mestu zadevnega družabnega omrežja, zato vam svetujemo, da ga pozorno preberete. Takšne tretje osebe lahko uporabljajo te piškotke ali druge načine sledenja za lastne namene, tako da povežejo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta z vašimi osebnimi podatki, ki jih imajo morda shranjene. Analitične informacije lahko pridobimo tudi z družabnih omrežij; z njimi merimo učinkovitost naše vsebine in oglasov v družabnih omrežjih (npr. prikaze in klike).

Otroci

Naša spletna mesta niso namenjena osebam, mlajšim od 16 let. Te osebe prosimo, da ne posredujejo svojih osebnih podatkov. Če bomo ugotovili, da smo zbrali osebne podatke otroka, mlajšega od 16 let, bomo naredili vse, da njegove podatke izbrišemo takoj, ko bo to mogoče.

Posodobitve pravilnika o varovanju zasebnosti

Ta pravilnik o varovanju zasebnosti lahko občasno posodobimo zaradi dodajanja novih programov, izboljšanja trenutne ponudbe ali zaradi spremembe tehnologij in zakonov. Vse spremembe začnejo veljati ob objavi posodobljenega pravilnika o varovanju zasebnosti.

Če bodo te spremembe bistvene, vas bomo o njih obvestili in, kjer to zahteva ustrezna zakonodaja, pridobili vaše privoljenje. Obvestilo bo poslano po e-pošti ali pa bodo spremembe objavljene v obvestilu na spletnem mestu www.bohinec.s.

Hranjenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bo vaš račun veljal za aktivnega. Poleg tega je v razdelku “Vaše pravice” opisana vaša pravica do izbrisa.

Upravljavec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Če prebivate v državi Evropskega gospodarskega prostora ali izven in v Švici, osebne podatke, ki jih zbere podjetje Dejan Bohinec s.p. , upravlja podjetje Dejan Bohinec s.p. . s sedežem na naslovu Stročja vas 1c, SI-9240 Ljutomer, Slovenija. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja Dejan Bohinec s.p.  za EU ima sedež na istem naslovu, nanjo pa se lahko obrnete tudi prek e-poštnega naslova dejan@bohinec.si .

Vaše pravice

Če prebivate v Evropski uniji, imate v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov pravico, da od podjetja Dejan Bohinec s.p.  zahtevate dostop do in popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, prenos podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Če ne prebivate v Evropski uniji, imate v skladu z lokalnimi zakoni morda podobne pravice.

Če prebivate v Evropski uniji ali izven nje in želite uveljaviti svojo pravico do omejitve obdelave ali svojo pravico do ugovarjanja obdelavi, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov podjetja Dejan Bohinec s.p.  za EU pri podjetju Dejan Bohinec s.p., Stročja vas 1c, SI-9240 Ljutomer, Slovenija, ali pa se nanjo obrnite prek e-poštnega naslova dejan@bohinec.si .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Shranjeni so v vaši napravi, ko je spletno mesto naloženo v vašem brskalniku. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto deluje pravilno, da postane bolj varno, zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo in razume, kako spletno mesto deluje, ter analizirati, kaj deluje in kje je treba izboljšati.

Vrste piškotkov

Nujni: Nekateri piškotki so nujni, da lahko izkusite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter varno opravite nakup.

Analitični: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto. in kjer je treba izboljšati.

Oglaševalski: Naša spletna stran prikazuje oglase. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam pomagajo tudi pri spremljanju učinkovitosti teh oglaševalskih akcij. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi tretji ponudniki oglasov za prikazovanje oglasov tudi na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcijam na našem spletnem mestu. Te funkcije vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, fonti ali deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev.

Nastavitve: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo ob prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Spodnji seznam opisuje piškotke, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu.

Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran uporablja piškotke prve in tretje osebe za več namenov. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, so v glavnem namenjeni razumevanju delovanja spletnega mesta, vaši interakciji z našim spletnim
mestom, ohranjanju varnosti naših storitev, zagotavljanju oglasov, ki so pomembni za vas, in na splošno vam zagotavljajo boljšega in izboljšanega uporabnika. izkušnje in pomagajo pospešiti vaše prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

Kako lahko nadziram nastavitve piškotkov?

Različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da
blokirate/izbrišete piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

V kolikor se na splošno ne strinjate z zgoraj navedenim ali z delovanjem našega spletnega mesta, vas vljudno prosimo, da ga zapustite.